Nieuws

Economische maatregelen overheid door Corona

Beste cliënt(en),

Wij willen u hierbij even op de hoogte stellen van de huidige economische maatregelen, die gisterenavond van kracht zijn geworden voor het MKB.

Onderstaand hebben wij de link van het ministerie vermeld, waarop alle nieuwe maatregelen vermeld staan.

 Voor u als ondernemer of ZZP-er zullen met name de eerste 3 maatregelen van toepassing zijn, te weten:

1.       Aanvragen tijdelijke regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW). Deze aanvraag kunt u zelf doen bij het UWV of, indien dit voor u onmogelijk is, kunnen wij u hierbij behulpzaam zijn.

Hiermee kan van het UWV een tegemoetkoming van max. 90% van de loonsom worden verkregen. U als werkgever moet wel in eerste instantie het loon van uw werknemers door blijven betalen, maar u zult dan z.s.m. de tegemoetkoming van het UWV ontvangen.

2.       Extra ondersteuning zelfstandige ondernemers. Via uw gemeente kunt u voor de periode van 3 maanden een aanvullende inkomensondersteuning (tot het sociale minimum) krijgen.

3.       Versoepeling uitstel van betaling belasting. Er zal een eenvoudigere regeling komen voor het krijgen van uitstel van betaling van belasting bij de belastingdienst. Als deze situatie zich voordoet, kunt u het best met ons contact opnemen en ons informeren over welke aanslagen het gaat, zodat wij contact kunnen opnemen met de belastingdienst.

 Daarnaast zijn er nog een 5-tal maatregelen, die mogelijk op uw situatie van toepassing kunnen zijn en dus adviseren wij u alles toch even goed door te lezen via deze link:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie

 

Overigens zijn de voorwaarden voor elke maatregel momenteel nog niet volledig duidelijk, we adviseren u dan ook om zelf alle berichtgeving hieromtrent goed in de gaten te houden en daar waar mogelijk zelf contact met de betreffende instanties te leggen.

 Voor vragen omtrent de nieuwe maatregelen, kunt u ons altijd bellen of mailen.

Mailen voor vragen aangaande de tijdelijke regeling tegemoetkoming loonkosten kan het beste op volgende mailadressen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor andere vragen kunt u ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wij wensen u heel veel sterkte en een goede gezondheid toe in deze komende moeilijke periode.

  

Met vriendelijke groeten,

Rogiest & Meijer

 

Angelique Rogiest, Suzanne Meijer

en medewerkers